Alastaron lauantai sujui aika-ajojen merkeissä auringon paistaessa pilvettömältä taivaalta. Aamulla oli hyvä ajaa, kun ei vielä ollut niin läkähdyttävän kuuma. Iltapäiväksi pukkasi jo aikamoista hellettä eikä toisissa aika-ajoissa juuri kukaan saanut parannettua aikaa aamuisesta. Vain Holmström, Talvitie ja Pöyhönen paransivat aikojaan, mutta vain niin vähän, ettei niillä ollut merkitystä lähtöjärjestykseen. Kisaan lähdettiin siis täysin ensimmäisten aika-ajojen järjestyksessä.

Vesa kokeili toisiin aika-ajoihin toisenlaisia välityksiä, mutta oli muutokseen niin tyytymätön, että kisaa varten vaihdettiin takaisin samat systeemit kuin ekassa aika-ajossa. Mikalle saatiin aika-ajojen aikana laitettua säädöt etupään osalta aika kivaan kuntoon, mutta uudeksi ongelmaksi ilmestyi pätkiminen. Pyörä ei edes röpöttänyt vaan se todellakin katkaisi kaiken toiminnan kuin tappokatkaisijasta katkaisten. Raivostuttavaa nykimistä ja olisi voinut aiheuttaa varsinkin kurveissa todellisia vaaratilanteita. Saimme vinkiksi, että Ylijoella oli ollut samaa ongelmaa ja se oli poistunut huolellisella sifterin putsauksella ja rasvauksella. Nämä toimenpiteethän toki suoritettiin heti siinä samantein illalla, mutta sunnuntain warm upeissa pätkiminen jatkui silti edelleen. Lisäkonsultaation jälkeen oli pakko todeta, että rikki mikä rikki. Onneksi kisalähtöön oli aikaa riittävästi, joten ei muuta kuin fillari alle ja ympäri varikkoa kyselemään olisiko kellään myydä sifteriin uutta anturikatkaisinta, jotta pyörä saataisiin kuntoon kisaa varten. Onneksi Virtasen Markuksella oli meille sopiva osa, joten pikapikaa takaisin pyörän kimppuun. Pyörä saatiinkin jonkinmoiseen kuntoon, jotta voitiin edes ajatella lähtöruudukkoon ryhmittäytymistä. Vesan pyörään puolestaan oli yöksi unohtunut virrat päälle ja akku oli tietysti tyhjentynyt. Onneksi se huomattiin ajoissa, joten se saatiin heti aamusta laturiin. Kaikenmoisia pikkuharmeja sitä aina tulee!

Lopulta iltapäivän lopuksi itse kisaan lähdettiin siis ruuduista 10 ja 22. Vesa jatkoi tasaista kympin menoaan ja ylitti maalilinjankin kymmenentenä, Mika taas pääsi ohittelun makuun ja kiri itsensä sijalle 14. Molemmat kuljettajat saivat siis tällä kertaa pisteitä! :)